lauantai 31. tammikuuta 2015

Skanssin Kirjakassi on hyvä kirjakauppaSkanssin kauppakeskuksessa on kaksi kirjakauppaa. Suomalainen kirjakauppa ja Kirjakassi. Myös Citymarketista saa kirjoja ja R-kioskista.

Aiemmin olen kehunut Monitorin yhteydessä olevan kirjaston näin.

Kirjakassissa on yleensä vähän vanhempia kirjoja ja pokkareita suhteellisen edullisesti.


Pidän kiireettömästä tunnelmasta ja siitä, että saa rauhassa katsoa kirjoja. Olen ostanut muutamia nippuja kirjoja kaupasta.

Kaupassa on nyt 8.1.2017 muuttomyynti, minne muutetaan?


No Ashanin aukiolle.


Uusi Kirjakassi näyttää tältä.

Suomalaisessa kirjakaupassa käy paljon asiakkaita siitä huolimatta myyjät ovat olleet jatkuvasti "ahdistelemassa" vakiofraasillaan "tarvitsetteko apua" tai "voisinko olla avuksi".

Minä kysyn, jos tarvitsen apua, eli muuten haluan katsoa rauhassa, katson vain kirjojen selkämyksiä, eli en yleensä edes koske kirjoihin, joita en osta.

Kirjakassin myyjät lukevat usein itse kirjoja. Kun olen kuunnellut, mitä he vastaavat asiakkaille, olen päätellyt, että he tietävät kirjoista yllättävän paljon.

Kirjakassissa saa muuten kassin ilmaiseksi. Suomalaisesta ei. Viimeksi ostin kirjan Suomalaisesta, myyjä oli ottanut kassin jo valmiiksi ja mainitsi sen maksavan, kun en ottanut kassia, myyjä oli sangen hämmästyneen näköinen.

Skanssin Suomalainen kirjakauppa on parisen viikkoa remontissa, katsotaan järjestys sen jälkeen. Itse toivoisin saavani tehdä ostopäätökseni rauhassa.


Remontti on tietenkin jo valmis, ja järjestystä on muutettu, eikä viimeksi kysytty yllä olevia kysysmyksiä, vaan varsin neutraalisti "etsittekö jotain tiettyä".

31.8.2015 Kävin Jämsän Suomalaisessa, mukava kauppa ja pirteitä luontevia myyjiä.

8.1.2017. Kirjakassi on on muutamassa ja Suomalainen on uudistunut, Suomalainen parempaan suuntaam.

6 kommenttia:

 1. Henk. koht. ärsyttää Suomalaisen Kirjakaupan monopoli Suomessa. Pienet yksityiset kirjakaupat mielenkiintoisine valikoimineen on kohta yhtä harvinaisia kuin maaseutujen kauppa-autot. Onneksi löytyy vielä Kirjakassin kaltaisia yrittäjiä alalta. Ja jep, se SK:n myyjien "Voinko auttaa?"-kysely pistää välillä ärsyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   Helsingissä on sangen hyviä antikvarejakin, joissa on sangen laaja valikoima.

   Poista
  2. Unohtamatta aktikvaarien lisäksi hyviä antikkaportaaleja antikka.net ja antikvaari.fi!

   Poista
  3. Totta, itse ostan myös huuto.netistä, jossa myös antikat myyvät.

   Poista
 2. Oulun Suomalaisessa ei myyjät ole tulleet kertaakaan ahdistelemaan 'voinko olla avuksi' -pyynnöillään. :) Eipä tuota ole sattunut Akateemisessakaan, joten ilmeisesti on eroa palvelukulttuurissa ketjun sisällä. Tosin itsekin pidän siitä, että saa katsella rauhassa. Minuakin muuten ärsyttää tuo Suomalaisen tapa rahastaa kassista. Varsinkin kun muutaman kerran on sattunut niin, että paksu kirja on laitettu ohueen kassiin, ja ripa katkeaa kaupungilla kierrellessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turussa keskustassa on myös Suomalainen, ja Myllyssä Raisiossa myös, molemmissa saa katsoa kirjoja ehkä hieman paremmassa rauhassa, mutta kyseilijä kyllä tulee ...

   Poista