perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kultsi kirjamaassa osa 5: Tarzzan ja kumppanit

Kerttu Hurmeen marsu lupasi hoitaa tapaamisen lapsuuden kirjasankarien kanssa Koivukylän aseman vieressä ostarilla.

Tallustaessani paikalle näin ihmeporukkaa kioskin vieressä. Siellä oli lyhyenläntä mies, pitkä vaalea nainen kummallisissa lehtivaatteissa, kalpea pieni poika, mies rullatuolissa ja naurulokki. Mietin, että Marsu lupasi liikoja. Pohdin jo uukkaria, kun kalpea pikku poika otti ohjakset pieneen nyrkkinsä ja sanoi käheällä äänellä
-Nemecek 
-Täällä piti olla nuoruuden kirjasankarini
-Poliisit veivät Tarzzanin viidakkoveitsen hallussapidosta ja Robbe Hoodin laittomasta jousipyssystä ja naamioitumisesta Tikkurilan poliisiasemalle kuulusteluihin. Suomessa  minut muuten tunnetaan Törökinä
-Oletko Pal-kadun sankari Koulupojista?
-Kyllä, sankarista en tiedä. En tehnyt kuin velvollisuuteni, hyvä, että maineeni on puhdas, vaikka hävittiin sota, niin voitettiin sentään se taistelu, ja uudessa käännöksessä se on Paavalinkatu.
-Ei markkinavoimille kukaan pärjää, pitää uida myötävirtaan
-Kantoiko Marsu jotain eläinystäviään tänne sankarien sijaan?
-Kehaar on Ruohometsän kansan ilmavoimat, Samwais Kamkin ja Valtias Kaladrielin tunnet Sormustimen HerrastaHari Selldon on vain hologrammi aikaholvista.
-Olen lukenut huonosti kirjat, kun en heti älynnyt ja siirryin minäkerrontaan
-Markkinavoimista vielä. Emme lähde herra Markkinavoiman matkaan esimerkiksi järjestämällä yritysten Tyky-toimintaa, ajattele nyt Tarzzan elojäämiskurssittamassa Hakunilassa, Robbe Hood pitämässä ilmapallon puhkaisua jousipyssyllä ja riistan käristystä Kuusijärven rannalla. Kehaar kertoisi aamulla ongelmien tarkastelusta lintuperspektiivistä ja Sam tähdentäisi kalvojen avulla sitoutumisen merkitystä yrityksen tulokseen ja Kaladriel kertoisi toivon tuomisesta epätoivon tilanteisiin johtoryhmäpalaverissa, jos Fodavone ei enää pitäisi listalla Nocian älykännyjä.  Parasta tykytoimintaa on kirjallisuuden lukeminen ja siitä keskustelu
-Onko bloggaus sitä?
-Sekin
-Miksi muuten et hoidattanut kuumettasi pois, ja miksi sinua ei uskottu?
-Mollnar varmasti teki ratkaisun sairasvuoteelta nousustani, mutta ihmiset ovat sellaisia, eivät ne usko ennen kuin jotain peruuttamatonta on tapahtunut, sitten kyllä itketään. Mollnar toimi oikein, saatiin surullinen loppu, ja vaikuttava kirja, en kai olisi tässä, jos olisin parantunut ja herra Markkinavoima olisi perääntynyt.

Siirryimme Kuusijärvelle, jonne myös Robbe ja Tarzzan tulivat, ei Englannin aatelisia saa pidättää habeas corpuksen takia, söimme Kaladrielin Lembasia, josta myös Kehaar piti.
(Selldonin holo jäi ostarille ja sitä paikallinen nuoriso yritti häätää turhaan).

Jokainen sai sanoa nykymenosta jotain
Tarzzan: Minulla ei ole ongelmia, joita en voisi ratkaista, olen myös asvalttiviidakon kuningas
Kaladriel: Aika on nyt ihmisen, mutta ei kannata ainakaan takoa uusia valtasormuksia.
Kehaar: Naurulokit ovat kuin pullasorsat ker(j)äävät kaupungista ihmisten jätteitä
Török: Pikku poikien majoja ei ole enää metsässä vain pultsarit majailevat tönöissään.
Sam: Saisiko Sam  lisää lembasia, olen Kuusijärven Oliver Twist
Robbe Hood: Hirviä metsästä löytyy, eivätkä ne ole kuninkaan, mutta metsästyslupa on hankala ja metsäpalovaroituksia on usein eli liha jää vähän raa’aksi, suurin ongelma ovat kuitenkin hirvikärpäset, piti laittaa varasukkahousut päähänkin, sen takia poliisi meidät pidätti, luuli ryöstäjiksi.
***
Aiemmat osat
1: Breivi Deeku ja Kultsi
2: Kultsi ja Kerttu Hurmeen marsu
3: Emmä Kultsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti