perjantai 1. huhtikuuta 2016

Viisi vuotta kirjabloggaustaViisi vuotta kirjabloggausta ja  runsaat kolmisen vuotta runonurkan sähellystä on takana, aloitin kirjabloggauksen  2.4.2011 ja runonurkan laitoin pystyyn 5.7.2012. Eli tämä ei ole aprillipilaa.
Kirja- ja runonurkan aikana osallistuin kahdesti Runo-Kaarina -runokilpailuihin, ensin 2012 setillä, jonka nimi oli Sanojen seitti


ja sitten 2013 "runoteoksella"  Parhaat koululaisrunot.

Runoteokset olivat omani näköisiä, olin niihin varsin tyytyväinen, mutta en päässyt edes alkua pidemmälle, eli nostetta ei ollut lainkaan, kolmatta kertaa en lähde mukaan.


Kauppakeskus Skanssissa kirjoitin kotirunon, jolla pääsin sentään 10:n kotirunon joukkoon, ja sain runokirjan palkinnoksi. 'Hieno meriitti',  johon tajusin kaikkien helpotukseksi päättää luokattoman runotulvani.

Kirja-arvioissa olen kirjoittanut, mitä oikeasti olen kirjasta mieltä, enkä sitä, mitä muut ovat jo kirjoittaneet, kun ovat saaneet ilmaisen uunituoreen arvostelukappaleen (tai ovat ostaneet tai lainanneet kirjastosta :)).

Mielipiteet eivät myy, mutta se ei ole syy, olla sanomatta sitä, jonka kokee tarpeelliseksi. En lähde lyhentämään bloggauksia. Tiivistäminen on taito, mutta haluan sanoa asiat laveasti. Olen ollut aina huono kirjoittamaan, jaarittelen ja teen paljon virheitä. Aina voi yrittää kehittyä.

Kirjanurkan Agatha Christien dekkarien bloggaukseen olen tyytyväinen, sekä nobel-aktiivisuuteeni. Useimmat nobelistien teokset jäävät erittäin harvoille klikkauksille, ilmeisesti se, että Grazia Deledda, Henri Bergson, tai Roger Martin du Gard ovat nobelisteja, jotka eivät joko kiinnosta, tai heitä ei tunneta, luulen jälkimmäistä. Deleddan ja du Gardin teokset ovat varsin vaikuttavia.

Kumpi on kirjallisesti merkittävämpi kirjailija, jota tehdään tunnetuksi ilmaisin arvostelukappalein, vai 80 vuotta sitten meritoitu ehkä hieman unohtunut kirjailija?

Lukemisessa olen kehittynyt ehkä. Huonot kirjat osaan jättää jo kesken tai oikeastaan jo lukematta. Olen ollut ja olen huono "kielissä", mutta olen alkanut lukea kirjoja ruotsiksi ja englanniksi. Lukukokemus on minulle aivan erilainen, mutta jotta kirjoja oppii lukemaan vieraalla kielellä, pitäisi taito hallita ensin äidinkielellään. Tarvittaessa pystyn lukemaan varsin nopeasti. Usein se voi alentaa lukunautintoa. Blogiaikana luin ensimmäisen kerran Salingerin Sieppari ruispellossa, teokseen johon olen palannut uudestaan vielä kahdesti, mielenkiintoinen teos. Myös Molnarin Koulupoikia on ollut blogiaikana kahdesti lukulistalla, ja toisen kerran uuden suomennoksen ansiota. Tämä on minusta vaikuttava teos.

Olen ollut surullinen: Booksy lopetti bloggaamisen, Toisen tähden alla sammui, Jäljen ääntä ei ole kuulunut, Saran kirjat sulkeutuivat, muutamia mainitakseni, Kyllä joskus itsekin pohdin, onko tässä mitään järkeä? Lukea kirja, miettiä bloggausta, kirjoittaa bloggaus, korjata virheet. Mitä tästä saa? Niin mitä tästä saa?

Onneksi muut jatkavat ja uusia blogeja tulee aina lisää, siitä olen onnellinen ja "vanhat vahvat" mutta vireät jatkavat, kuten esimerkiksi Leena Lumi, Lumiomena ja  Kirsin kirjanurkka, Sinisen Linnan kirjasto, Sallan lukupäiväkirja, Lumiomena, Pieni kirjasto  ... vanhana kirjablogina pidän yli viiden vuoden ikäistä kirjablogia.

Murjottaminen pois, nuoret (alle viisi vuotta) kirjablogit valtaavat eetteriä Marjatan kirjaelämysten johdolla, kirjat ovat tärkeitä ja on myös tärkeää olla kriittinen bloggaaja ja lukija, nautiskeleva lukija tai vain tahaton lueskelija, tehdä hyönteisdokumenttia, elää luettua elämää, meillä on vain 1001 kirjaa ja pieni elämä,niin kirjasähkökäyrä nousee kirjojen keskelle kirjavuoreksi, Oksan hyllyllä on satukirjoja ja Tarukirja .... (jokainen voi jatkaa kertomusta omalla vireällä blogillaan tai sen nimellä :)

Jotkut bloggaukset jäävät vain vähille klikkauksille, tämä Pekka ja Pupu lääkärissä -bloggaus on vuoden 2011 bloggauksista vähiten klikattu. MInusta bloggaus on mukava, kuten kirjakin. Jokken kirjanurkassa vierailtiin viidessä vuodessa runsaat 600 000 kertaa kunnioittetava määrä.

Toivotaan, että virtaa löytyisi toiseen viiteen vuoteen.

Tässä oli kilpailu, jonka osallistumisaika loppui, otin sen ja kaksi kommenttia pois, jossa ei osallistuttu kilpailuun, eikä muita kommentteja tullutkaan, Marjatan ja MarikaOksan kommentit noin muuten olivat rohkaisevan positiivisia, kuten aina.

---Last edit  5.4.2016---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti