lauantai 20. syyskuuta 2014

Limerikkiä ei synnyTällä seuraavalla hutaistulla lorulla noteeraan Marjatan pyynnön kirjoittaa kaupunkiaiheinen limerikki

Kirjablogien virrassa mataa myös Jokken kirjanurkka
saivartelee kuin täi, tarttuu pikkuasioihin kuin purkka

ei edes limerikkiä aikaansaa
kädet ylös, pitää luovuttaa

Pöly aikanaan laskeutuu,  limerikki ehkä kirjoittuu, valmiin paikka on tämä runonurkka


Risto Räppääjän sivuilla TÄÄLLÄ on hauska "haaste" keksiä paikkakuntien ja juna-asemien nimien mukaan  räppejä runoja tai limerikkejä
Lisäksi sivuilla on tekstiä limerikeistä:
"Limerikit ovat kotoisin irlantilaisesta Limerickin kaupungista. Ihmiset istuksivat pubeissa ja keksivät joutessaan kompia Limerickiin matkustamisesta. Limerikit olivat viisisäkeisiä ja niiden riimit nou­dattavat kaavaa ’aabba’. ...."
Teksti jatkuu esimerkein ja löydät kaiken edeltävän linkin takaa.

2 kommenttia:

 1. Ei mutta, Jokke, syntyihän se! Onhan kirjanurkkakin paikka. ♥

  Brittein saarilla on paljon hauskaa verbaalista perinnettä, limerikkien lisäksi mm. tall stories yllättivine loppuineen ja kauhukertomukset. Oliskohan pubikulttuurin ansiota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole käynyt englantilaisessa pubissa, mutta tv-sarjojen ja muiden kautta saa värikkään kuvan. Suomessakin pubeissa on mukavia aktiviteetteja on ollut futissarjoja, pubivisaa ja muuta mukavaa. Itselle tämäkin on tosin jäänyt etäiseksi.
   Pohdin tätä limerikki-asiaa ja palaan siihen myöhemmin.
   Katri blogissaan La petite lectrice tyhjensi Turku-aiheisen limerikkipajatson, kannattaa käydä kurkkaamassa, jos ey ole vielä ollut:
   http://pieni-kirjasto.blogspot.fi/2014/09/l-niinkuin-limerikki-blogihaaste.html

   Poista