keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Prätkähiiret MarsistaPrätkähiiret Marsista oli suosittu ja hieman "omituinen" piirrossarja, jota tehtiin ja näytettiin 1990-luvulla USA:ssa ja myös Suomessa.

Sarjan idea on seuraava:
Plutolaiset rohmuavat luonnonvaroja muilta planeetoilta. He ovat vallanneet Marsin, ja kolme prätkähiirtä Moto, Turbo ja Vinski pakenevat maahan ja asuvat Chicagossa areenan tulostaulussa. Santtu prätkämimmi on heidän ystävänsä. Minusta jollain tasolla kaikki hiiret ovat lätkässä Santtuun, jolla on prätkäkorjaamo. Hiirten herkkua ovat kotikalja ja hodarit.

Plutolainen Lalli Leipäjuusto (Limburger) hallitsee Chicagoa. Hän on naamioitunut ihmiseksi, plutolaiset näyttävät kaloilta ilman naamareitaan. Vastaavasti Detroitissa on myös plutolainen Teuvo Tahko.

Joka jaksossa Lalli Leipäjuustolla on uusi konna tai konnankoukku, jolla yrittää tuhota prätkähiiret ja anastaa luonnonvaroja Plutoon. Nuikki, Rasvanahka ja Mutantti ovat Leipäjuuston apureita. Yksi laite on "teleporttikaappi", josta tulee pahoja konnia, esimerkiksi Hevi Hemmo tuodaan paikalle.

Yläkuvan sarjakuva on Galoobin esite, jossa mainostetaan sarjaan liittyviä leluja.

Sarjan luoja on Rick Ungar

Tässä tarra-albumin kannessa löytyy logo

Tässä on tarra-hahmoja.

Tämän luulisi olevan kaukana runoista, ja onkin. En tiedä onko tai oliko sarja hyvä tai huono. Se oli kuitenkin erilainen sarja, jossa oli läpänheittoa ja sanaleikkejä ja adjektiiveihin panostettiin.

Jaksossa Ollako vai eikö olla (Rocketh and Rideth), Leipäjuusto yrittää varastaa Shakespearen näytelmien maat. Tässä seikkaillaan Shakespearen näytelmissä Myrsky, Julius Caesar, Hamlet, Richard III , Romeo ja Julia sekä Macbeth.

Tässä Prätkähiiret ovat taistelemassa Marsissa, joka oli niitä viimeisiä jaksoja

Sarja jatkui uudenlaisella formaatilla, katsoin joskus yhtä jaksoa en enempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti