tiistai 15. maaliskuuta 2016

Reijo Mäki: Slussen


Reijo Mäki: Slussen,  Otava 2016 sivumäärä 269.

Reijo Mäki on täydentänyt Sakari Roivas kirjat trilogiaksi. Liian kaunis tyttö,  Kruunun vasikka täydentyi kolmen Tukholmassa töissä vietytyn kesän kunniaksi tällä Slussen -teoksella. Slussen on lähin metroasema Tukholmassa Viking Linen terminaalista. Slusssen on liikenteen solmukohta, alueella on nyt (2016) käynnissä yli miljardin euron liikenneurakka, joka vienee vuosia.

Slussen -kirjan päähenkilö on eronnut suomalaistaustainen rikosylikonstaapeli Sakari Roivas, joka tutkii muun poliisikaartin kanssa Tukholmassa varsin kuvottavaa sarjamurhatapausta, uhrit ovat blondeja, ja tekoon liittyy iljettäviä yksityiskohtia.

Roivas eroaa Vareksesta, vaikka yksin asuukin, meno on siistiä ja rutiininomaista. Tutkinta keskittyy murhattujen lähipiiriin ja vääriä polkuja tallataan, ja vasta lopulta tutkimus tunkeutuu oikeaan sylttytehtaaseen.

Kannessa on kissansilmä, kissarakkaus liittyy murhaajaan, mutta ei minusta motiiviin, joka jäi minulle epäselväksi, mutta lienee ollut vain mielenvikaisuus.

Tämä on minusta Reijolta rutiinisuoritus. Tarina tapahtuu vuonna 1995, luultavasti vain siksi, että aiemmat Roivakset on julkaistu vuosina 1992 ja 1994, edellisessä osassa Roivas soluttautui rikollisjengiin, eli tässä oli kyllä vähemmän poliisidramatiikkaa.

Sarjan avausosa Kruunun vasikka on hyvä, se on arvioitu täällä.
Sarjan kakkososa http://joklaaja.blogspot.fi/2017/01/reijo-maki-liian-kaunis-tytto.htmlon vielä parempi, se on arvioitu täällä.
Reijo Mäen "uusin" Vares Tulivuori on myös arvioitu täällä,
Hot Dog on blogattu täällä

Reijo Mäen novellikirjailija Luusalmen Siivellä eläjä on arvioitu täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti